Ponta: Prin neaplicarea legii insolvenţei s-a pierdut încasarea la buget a câtorva miliarde de lei

Data publicarii: 18-06-2014 | Finante-Banci

Premierul Victor Ponta a declarat, marÅ£i, după ÅŸedinÅ£a solemnă prin care Senatul a marcat 150 de ani de activitate, că prin neaplicarea legii insolvenÅ£ei, act normativ aflat în fază de promulgare la ÅŸeful statului, s-a pierdut încasarea la bugetul de stat a câtorva miliarde de lei.

'Vă explic încă o dată. Una din cele mai mari speranÅ£e, certificată de toÅ£i specialiÅŸtii cu care am vorbit, pentru a creÅŸte încasările la buget ÅŸi a avea astfel bani pentru reducerile de taxe pe care le promovăm este modificarea regimului insolvenÅ£ei. Avem încă multe companii care intră în insolvenţă pentru a nu plăti taxe ÅŸi impozite la stat ÅŸi pentru a nu plăti beneficiarii privaÅ£i. Anul trecut în octombrie am adoptat noul Cod, care era, de altfel, salutat de toată lumea,Curtea ConstituÅ£ională a cerut să facem lege. Am făcut lege, s-a adoptat de către ambele Camere. S-a contestat de către PNL. S-a respins contestaÅ£ia. Åži acum stăm. PreÅŸedintele zice că nu a primit motivarea deciziei. Mai pe scurt, ca să înÅ£eleagă toată Å£ara, între octombrie ÅŸi, acum, iunie, câte luni sunt, nouă luni, la cel mai simplu calcul am pierdut câteva miliarde de lei pe care trebuia să le încasăm. După care auzim, domne' de ce dăm OrdonanÅ£e de urgenţă. Păi, dacă în nouă luni de zile nu reuÅŸim să avem o lege pe care tot mediul de afaceri ÅŸi instituÅ£iile internaÅ£ionale o cer ca să avem încasări mai mari la buget, despre ce discutăm ? ', a declarat premierul.

Victor Ponta a adăugat că speră ca totuÅŸi decizia CCR să ajungă la preÅŸedinte, iar ÅŸeful statului să promulge legea privind insolvenÅ£a pentru a se putea încasa banii la buget.

SURSA: ECONOMICA.

Ultimele stiri pe BankNews.ro: