Bulgaria şi România au avut şi în 2013 cel mai mic PIB pe cap de locuitor, din Uniunea Europeană

Data publicarii: 18-06-2014 | Finante-Banci

Bulgaria ÅŸi România au avut, în 2013, cel mai mic PIB pe cap de locuitor exprimat în paritatea puterii de cumpărare standard (PPS) din Uniunea Europeană, la aproximativ jumătate faţă de media înregistrată în restul statelor membre, potrivit datelor preliminare publicate, miercuri, de Oficiului European de Statistică (Eurostat).

Valoarea Produsului Intern Brut pe cap de locuitor exprimat în paritatea puterii de cumpărare standard (PPS) în România s-a situat la 54% din media Uniunii Europene, în uÅŸoară creÅŸtere faţă de 50% în 2012. România ocupă în continuare penultimul loc în UE, înaintea Bulgariei, unde valoarea PIB/locuitor exprimat în PPS a fost la 47% din media UE, similar cu nivelul înregistrat 2012.

Anul trecut, cea mai prosperă Å£ară membră a blocului comunitar a fost Luxemburg, unde PIB/locuitor exprimat în PPS a fost de peste două ori ÅŸi jumătate mai mare (264%) faţă de media din UE. Urmează Germania, Austria, Suedia, Danemarca, Belgia, Finlanda, FranÅ£a, Marea Britanie, Olanda ÅŸi Irlanda, unde PIB/locuitor exprimat în PPS a depăşit media din UE.

Italia, Cipru, Spania Malta se situează uşor sub media din UE.

Continuarea, în Capital.



Ultimele stiri pe BankNews.ro: