Cel mai mare împrumut din ultimii cinci ani în imobiliarele din România

Data publicarii: 20-06-2014 | Finante-Banci

Compania de dezvoltare imobiliară AFI Europe, controlată de omul de afaceri israelian Lev Leviev, a obţinut un credit de 220 de milioane de euro pentru refinanţarea mallului AFI Palace Cotroceni din Bucureşti, banii fiind obţinuţi de la băncile Deutsche Pfandriefbank, Erste Bank şi Raiffeisen Bank.

„Procesul a fost o reală provocare, având în vedere valoarea finanţării, participarea a trei bănci importante şi a faptului că destinaţia era un proiect din România”, a declarat David Hay, CEO al AFI Europe România, acesta fiind unul dintre cele mai mari credite acordate pentru un proiect imobiliar din România.

La construcţia mallului, care a fost finalizată în 2009, grupul israelian a accesat o finanţare de circa 234 mil. euro de la Hypo Real Estate, bancă intrată în portofoliul statului german ca urmare a problemelor cu care s-a confruntat la debutul crizei financiare.

Ziarul Financiar a scris despre implicarea grupurilor Erste şi Raiffeisen în această refinanţare la sfârşitul lunii martie.

Mallul de la Cotroceni are o suprafaţă închiriabilă de 81.000 mp, iar pentru acest an este estimată realizarea unui venit operaţional net de peste 29 de milioane de euro.

Părţile nu au precizat perioada pentru care a fost semnat acest împrumut sau costurile acestuia.

SURSA: ZF.