Banca centrală a Bulgariei a preluat controlul asupra Corpbank - a patra bancă comercială din Bulgaria

Data publicarii: 23-06-2014 | Finante-Banci

O panică în rândul deponenţilor Corporate Commercial Bank (Corpbank) a determinat vineri Banca centrală a Bulgariei (BNB) să preia controlul la cea de a patra mare bancă comercială, în timp ce guvernatorul i-a sfătuit pe deponenţi să-şi păstreze calmul, transmite Reuters.

Cozi lungi au fost înregistrate vineri la ghişeele Corpbank, în condiţiile în care deponenţii sunt îngrijoraţi de informaţiile din media cu privire la situaţia slabă a finanţelor băncii. Ulterior, Corpbank a informat Banca centrală că a încetat toate plăţile şi operaţiunile bancare din cauza diminuării lichidităţii.

Banca centrală a Bulgariei a informat că a decis să preia controlul asupra operaţiunilor Corpbank pentru o perioadă de trei luni şi totodată a înlăturat echipa managerială şi consiliul de supraveghere al băncii. Cu toate acestea, Banca centrală a subliniat că a patra mare bancă comercială nu a intrat în faliment.

'Vreau să fiu foarte clar. Corporate Commercial Bank nu este o bancă în faliment. A decis să acţionăm rapid pentru a evita falimentul', a spus guvernatorul BNB, Ivan Iskrov. Acesta a subliniat că situaţia de la Corpbank nu va afecta alte bănci comerciale din Bulgaria.

De asemenea, bursa de valori de la Sofia a anunţat că a suspendat de la tranzacţionare acţiunile Corpbank până la sfârşitul sesiunii de vineri, urmând să decidă ulterior dacă este nevoie de prelungirea suspendării.

Continuarea, pe Economica.

Ultimele stiri pe BankNews.ro: