BCR şi-a recompensat anul trecut şefii cu bonusuri de performanţă de 4,8 mil. lei

Data publicarii: 23-06-2014 | Finante-Banci

BCR, tot cel mai mare creditor al economiei în pofida reducerii expunerilor, a remunerat anul trecut 34 de membri ai conducerii şi manageri cu funcţii-cheie de execuţie cu suma fixă de 22,6 mil. lei la care s-au adăugat bonificaţii variabile (bonusuri de performanţă) de 4,8 mil. lei, rezultând un total al recompenselor de circa 27,4 mil. lei.

 Din bonusul de performanţă total circa 2,4 mil. lei sunt acordaţi în numerar şi tot atât reprezintă remuneraţii sub formă de acţiuni Erste şi instrumente legate de acţiuni, plata efectivă fiind supusă unor criterii legate de sustenabilitatea performanţelor.

Anul trecut grupul BCR a raportat îndeplinirea obiectivului de revenire pe profit după pierderea de 1,2 mld. lei din 2012, chiar dacă banca la nivel individual a înregistrat o pierdere brută de 224 mil. lei. Prin eliberarea unor pasive fiscale amânate banca a obţinut un profit net de 335,5 mil. lei, în timp ce rezultatul net al grupului a fost de aproape 600 mil. lei.

 Strict pentru remunerarea conducerii BCR a cheltuit în 2013 suma de 15,4 mil. lei, în scădere cu 23% faţă de 2012, când a acordat compensaţii de 7 mil. lei unor şefi care au plecat înainte de încheierea mandatului precum fostul vicepreşedinte pe corporate Wolfgang Schois¬wohl. Anul trecut, trei membri ai structurii de personal cu funcţii-cheie au încasat plăţi compensatorii de 1,15 mil. lei. Echipa comitetului executiv a continuat să înregistreze schimbări, noi membri încă fiind în proces de autorizare la BNR.

SURSA:  ZF.

Ultimele stiri pe BankNews.ro: