Agenţia de evaluare Fitch Ratings a crescut ratingul ProCredit Bank, la BBB-

Data publicarii: 03-07-2014 | Finante-Banci

Agenţia de evaluare Fitch Ratings a revizuit în creştere ratingul ProCredit Bank România, de la BB+ la BBB-, potrivit unui comunicat al băncii.

'Noul rating indică o calitate bună a portofoliului de credite, cât şi un risc scăzut al băncii. De asemenea, acesta denotă şi capacitatea ProCredit Bank de a respecta în mod adecvat clauzele contractuale, cât şi politica acţionarilor. Modificarea ratingului pentru ProCredit Bank România reflectă şi capacitatea şi disponibilitatea ProCredit Holding, acţionarul majoritar al băncii, de a oferi suport instituţiilor din cadrul grupului, fapt dovedit de asistenţa acordată de-a lungul timpului în termeni de lichiditate şi de finanţare. De asemenea, se evidenţiază rolul important avut de către bancă în dezvoltarea afacerilor mici prin procesul responsabil de creditare, cât şi structură solidă de management al riscului care este implementată în cadrul ProCredit Bank România', se arată în comunicatul băncii.

Potrivit sursei citate, ratingul ProCredit Holding, grupul fondator din care face parte ProCredit Bank România, a crescut de la BBB- la BBB.

ProCredit Bank România a încheiat anul 2013 cu un profit net de 2.017.175 de euro conform datelor financiare auditate, înregistrând o creştere semnificativă faţă de anul 2012. Banca are o reţea de 28 de sucursale şi agenţii, fiind prezentă în toate oraşele importante şi deservind o arie largă de clienţi persoane juridice şi fizice.

în România, ProCredit Bank a fost înfiinţată în 2002 şi a reprezentat rezultatul unui parteneriat între instituţii financiare de renume internaţional, precum ProCredit Holding, IPC, IFC - membru al Băncii Mondiale, Commerzbank, KfW, şi BERD (Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare). în momentul de faţă, acţionariatul ProCredit Bank România este reprezentat de către ProCredit Holding şi IPC.

SURSA: Economica.

Ultimele stiri pe BankNews.ro: