Singurul român din conducerea Intesa Sanpaolo se va ocupa de portofoliul de neperformante

Data publicarii: 03-07-2014 | Finante-Banci

Florin Şandor, de profesie avocat specializat în domeniul insolvenţei şi în ultimii doi ani consilier în direcţia juridică a BNR, a fost desemnat să ocupe funcţia de director general adjunct şi chief workout officer al Intesa Sanpaolo, filiala locală a unuia dintre cele mai puternice grupuri bancare din Italia.

El aşteaptă în prezent aprobarea BNR pentru a-şi exercita noua funcţie, principala sa misiune fiind restructurarea portofoliului de credite cu probleme. Şandor revine la Intesa, unde fusese timp de 10 ani directorul departamentelor juridic şi afaceri generale. Va fi singurul român din comitetul de management al Intesa după ce Ioan Mihail Anca a părăsit în primăvară postul de prim-director general adjunct responsabil tot cu administrarea portofoliului de credite neperformante (chief workout officer).

„în viitor ne vom baza cu prioritate tot pe promovarea de manageri români în cadrul echipei pentru a pune în practică obiectivele pe termen mediu şi lung ale Intesa Sanpaolo Group pe piaţa locală”, spune Marco Capellini, directorul general al băncii, revenit pe acest post în prima parte a acestui an.

El semnalizează prin această afirmaţie intenţia italienilor de a rămâne pe piaţă după speculaţiile apărute în primăvară privind o eventuală decizie strategică de retragere din România în condiţiile în care banca nu are o masă critică de business. Intesa face eforturi pentru a reveni pe profit, administrarea neperformantelor fiind o zonă crucială. în T1 banca a fost la limita pragului de rentabilitate.

SURSA: ZF.