Raiffeisen se aşteaptă la un profit şi în 2014, în ciuda problemelor din Ungaria sau Ucraina

Data publicarii: 14-07-2014 | Finante-Banci

Grupul bancar austriac Raiffeisen se aşteaptă ca, în ciuda problemelor de pe unele pieţe din Europa de Est, precum Ungaria sau Ucraina, să înregistreze un profit net în şi în anul curent, transmite Reuters.

Condiţia esenţială este însă ca guvernul ungar să se abţină să ia noi măsuri drastice, a declarat şeful Raiffeisen Zentralbank, Walter Rothensteiner, într-un interviu publicat vineri în revista 'Format'. 'în ciuda crizei din din Europa de Est firma noastră nu a avut pierderi în niciun an. Ne aşteptăm ca situaţia să se repete şi în acest an, cu condiţia ca mediul politic din Ungaria să redevină unul rezonabil', a spus Rothensteiner.

Referindu-se la activităţile filialei Raiffeisen Bank International (RBI), Walter Rothensteiner a apreciat că aceasta 'nu face afaceri bombă' dar continuă să câştige bine în Europa de Est. într-un grup de 15 pieţe 'există întotdeauna una sau două în care situaţia nu este atât de fericită, însă cu toate acestea nu putem denigra Europa de Est' a mai spus Rothensteiner.

SURSA: Capital.