Doi oligarhi ruşi îl execută silit pe unul dintre cei mai discreţi investitori imobiliari din România

Data publicarii: 22-07-2014 | Finante-Banci

UniCredit Ţiriac Bank a vândut o creanță de 30 de milioane de euro pe care o avea de recuperat de la mai multe firme controlate de omul de afaceri Alexander Hergan. Acum, noul creditor, o firmă în spatele căreia se află doi miliardari de origine rusă, execută silit firmele și scoate la vânzare bunuri cu o valoare de 12 milioane de euro.

Datoriile de 30,7 de milioane de euro a mai multor firme deţinute de omul de afaceri Alexander Hergan, 66 ani, au fost cumpărate de o societate ai căror administratori lucrează pentru compania Reuben Brothers, deținută de frații David şi Simon Reuben, ocupanţii locului 103 în topul Forbes al celor mai bogaţi oameni din lume, cu o avere estimată la 11,8 miliarde dolari. Din totalul datoriei, şi omul de afaceri Alexander Hergan are de dat peste 580.000 de euro, în calitate de fidejusor.

Firma Franklin Management, înregistrată în Insulele Virgine Britanice, a preluat în iunie 2013 de la UniCredit Ţiriac Bank creanţele firmelor deținute de Alexander Hergan. Administratorii Franklin Management sunt Alexander Bushaev şi David Miller, amândoi cu funcţii în cadrul Reuben Brothers.

SURSA: Economica.