Conducerea Băncii Carpatica: Am primit mandat să găsim un posibil candidat pentru o fuziune. Acţiunile băncii au înviat brusc pe bursă

Data publicarii: 24-07-2014 | Finante-Banci

Acţiunile Băncii Comerciale Carpatica (BCC) au crescut cu până la 15% ieri pe bursă, limita maximă admisă, investitorii reacţionând puternic la informaţiile publicate de Mediafax că patru investitori ar fi interesaţi de intrarea în acţionariat.

 Analiştii consultaţi de ZF spun că sunt şanse mari ca în acest an să aibă loc o tranzacţie, însă depinde şi dacă investitorii vor ajunge la o înţelegere de preţ cu omul de afaceri Ilie Carabulea, cel care a fondat banca şi deţine cel mai mare pachet de acţiuni. „Investitorii au reacţionat la informaţiile care circulă în piaţă şi mă aştept ca şi în perioada următoare acţiunile Băncii Carpatica să fie sensibile la astfel de informaţii şi să înregistreze o volatilitate ridicată“, a spus analistul Adriana Marin de la societatea Broker Cluj.

 Acţiunile băncii au închis şedinţa de ieri la un preţ de 0,0694 lei/titlu, în creştere cu 9,46%, valoarea de piaţă a băncii ajungând la 199,4 mil. lei (44,6 mil. euro).

SURSA: ZF.