ASF le dă 12 salarii angajaților care pleacă de bună voie, de la 1 septembrie

Data publicarii: 04-08-2014 | Finante-Banci

Salariaţii Autorităţii de Supraveghere Financiară care vor opta pentru încetarea voluntară a contractului de muncă prin acordul părţilor, începând cu 1 septembrie 2014, vor primi contravaloarea totală a 12 salarii, plătită în două tranşe, a anunţat instituția.

Potrivit sursei citate, nivelul de 12 salarii a fost stabilit în Contractul Colectiv de Muncă, în urma negocierilor cu reprezentanţii sindicatelor şi ai salariaţilor din ASF şi este la nivelul practicat în piaţă. 'ASF este beneficiarul unui raport al PwC Audit referitor la transformarea organizaţională a Autorităţii. Raportul identifică redundanţe şi procese care îngreunează activitatea ASF în noua sa structură de autoritate integrată şi recomandă printre altele şi restructurarea numărului de salariaţi în raport cu funcţiunile şi procesele necesare ale Autorităţii', se precizează în comunicatul instituţiei.

Planul de încetare voluntară a contractului de muncă pus la dispoziţia salariaţilor, începând cu data de 1 septembrie 2014, face parte din 'efortul de transformare a Autorităţii într-o organizaţie mai robustă, orientată spre eficienţă', însă nu se adresează persoanelor al căror mandat expiră până la 31 decembrie 2014 (contracte de muncă pe perioada determinată).

'ASF nu se poate opune vreunei dorinţe a unui salariat de a părăsi instituţia, în cadrul acestui plan sau în afara lui. De aceea, ne exprimăm încrederea că această iniţiativă a ASF va funcţiona în primul rând ca un proces corect de autoselecţie din partea personalului, pentru eliminarea redundanţelor şi eficientizare a ASF. Un astfel de proces, chiar dacă aduce costuri pe termen scurt, este esenţial pentru reducerea cheltuielilor operaţionale pe termen lung', se mai arată în comunicat.

SURSA: Capital.

Ultimele stiri pe BankNews.ro: