Afacerile din comerţul cu amănuntul au crescut cu 8,6% în primul semestru

Data publicarii: 04-08-2014 | Finante-Banci

Volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu amănuntul (cu excepţia celui cu autovehicule şi motociclete) a crescut cu 8,6% în primul semestru, ca serie brută, susţinut de vânzările de produse nealimentare (+12,6%), produse alimentare, băuturi şi tutun (+7,7%) şi de comerţul cu carburanţi (+2,7%).

Ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, cifra de afaceri pentru comerţul cu amănuntul a crescut cu 8,2% faţă de primele şase luni din 2013, datorită creşterii vânzărilor de produse nealimentare (+12,3%), vânzărilor de produse alimentare, băuturi şi tutun (+7,3%) şi comerţului cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate (+3,8%), se arată într-un comunicat al INS.

Comparativ cu luna mai, volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu amănuntul a crescut în luna iunie cu 0,4% ca serie brută şi cu 0,3% ca serie ajustată.

Faţă de luna iunie a anului trecut, afacerile din comerţul cu amănuntul au înregistrat un avans de 10,2% în serie brută, respectiv de 10,3% ca serie ajustată.

Comerţul cu amănuntul include revânzarea (vânzarea fără transformare) de mărfuri noi sau folosite, în principal către marele public, pentru consum sau utilizare personală ori casnică, prin magazine, supermagazine, standuri, case de comenzi prin poştă, vânzători ambulanţi sau cooperative de consum.

SURSA: Mediafax.

Ultimele stiri pe BankNews.ro: