Moody's a îmbunătăţit ratingul Greciei cu două trepte, datorită progreselor bugetare

Data publicarii: 04-08-2014 | Finante-Banci
Moody's a îmbunătăţit ratingul Greciei cu două trepte, la nivelul Caa1, cu perspectivă stabilă, considerând că situaÅ£ia finanÅ£elor publice ale ţării s-a îmbunătăţit semnificativ, relatează Kathimerini.

Comentariile favorabile ale agenÅ£iei de evaluare financiară sporesc aÅŸteptările ca guvernul elen să se împrumute din nou în acest an de pe piaÅ£a financiară internaÅ£ională, după două emisiuni de obligaÅ£iuni efectuate în aprilie ÅŸi iulie, care au avut loc după o pauză de patru ani.

"Principalul factor care a determinat îmbunătăţirea ratingului Greciei este anticiparea faptului că ponderea datoriei publice în PIB va începe să scadă în 2015", potrivit Moody's, care consideră că progresele realizate de guvern pentru consolidarea fiscală, în cadrul programului de reforme economice scot în evidenţă îmbunătăţirea traiectoriei datoriilor.

Grecia beneficiază de ratingul B din partea Fitch Ratings şi B-/B din partea Standard&Poor's.

Ratingurile atribuite de cele trei agenÅ£ii de evaluare financiară se află încă în categoria "junk", nerecomandată pentru investiÅ£ii, reflectând nivelul încă ridicat al datoriei publice, de circa 175% din PIB.

SURSA: Mediafax.

Ultimele stiri pe BankNews.ro: