Reparatorii auto acuză ASF: "Instituţie narcisistă, face un joc de imagine care nu ajută la nimic"

Data publicarii: 06-08-2014 | Finante-Banci

Reprezentanţii service-urilor auto critică iniţiativa prin care ASF intenţionează să urgenteze soluţionarea reclamaţiile privind activitatea asigurătorilor, considerând că aceasta nu va aduce nicio schimbare pozitivă.

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a publicat un proiect de normă ce îşi propune să rezolve mai rapid petiţiile privind activitatea companiilor de asigurare şi a intermediarilor din acest domeniu.

Articolul 9 din proiectul de normă prevede că societăţile de asigurare au obligaţia de a prezenta pe site-ul propriu mai multe informaţii, cum ar fi: numărul total de petiţii înregistrate unic per petent și per caz; numărul total de petiţii întemeiate (soluționate favorabil) înregistrate unic per petent şi per caz; numărul de petiţii întemeiate(soluționate favorabil) referitoare la dosare de daună; numărul total de petiţii pentru care dosarele de daună au fost achitate; numărul total de petiţii finalizate nefavorabil înregistrate unic per petent și per caz.

Articolul 12 spune că fereastra ce va conţine legătura către pagina de prezentare "va rămâne activă timp de 5 secunde şi nu va putea fi închisă de către utilizator".

SURSA: Capital.

Ultimele stiri pe BankNews.ro: