Companiile străine de la BVB pot aduce câștiguri de cel puțin 3 ori mai mari decât dobânda bancară

Data publicarii: 07-08-2014 | Finante-Banci

Primele zece companii străine de la BVB care și-au publicat rezultatele pe primul semestru al acestui an, au raportat în majoritatea lor avansuri ale afacerilor și profiturilor (7 din 10).

Cine ar fi investit în aceste acțiuni de la începutul anului ar fi obținut până în prezent un câștig agregat de peste 5 ori mai mare decât dobânda bancară, iar datorită așteptărilor pozitive pentru trimestrele viitoare, potențialul de câștig pe următoarele 12 luni este de 11,7%, de cel puțin 3 ori mai mare decât în cazul depozitelor, spun analiștii Tradeville.

Pentru cele 10 acțiuni internaționale listate pe segmentul ATS al Bursei de Valori București, prezentate în prima parte a raportului semestrial efectuat de specialiștii Tradeville, randamentele înregistrate de la sfârșitul anului trecut și până în prezent au fost în cea mai mare parte pozitive, chiar extrem de consistente.

Cele mai mari randamente în această perioadă le-au înregistrat Facebook (37,1%), Intel (31,9%), Apple (25%) și Microsoft (17,5%), în timp ce SAP și Bank of America au consemnat singurele scăderi, de 3,9%, respectiv de 0,45%. în medie, performanța celor zece acțiuni a fost peste cea a pieței.

SURSA: Capital.