Leumi Bank a aprobat o finantare de 39 de milioane de euro pentru dezvoltarea unor cladiri de birouri

Data publicarii: 21-07-2015 | Finante-Banci
Leumi Bank a aprobat o finanţare de 39 de milioane de euro pentru finalizarea construcţiei clădirilor de birouri AFI Park.

Potrivit unui comunicat al AFI Europe, compania a semnat un acord de finanţare în acest sens cu banca. Împrumutul va finanţa finalizarea dezvoltării proiectului AFI Park 4&5 în zona Centru-Vest a Capitalei, a cărui construcţie a început în aprilie 2014 şi care urmează să fie finalizat şi predat chiriaşilor în ianuarie 2016.

AFI Park 4&5, care reprezintă cea de-a patra fază a proiectului AFI Park din Bucureşti, totalizează 32.000 de metri pătraţi închiriabili (GLA) de spaţii de birouri clasa A certificate LEED Gold şi se întinde pe 12 etaje de birouri deservite de două parcări subterane cu 300 de locuri de parcare. Parterul va include spaţii de retail care le vor oferi chiriaşilor servicii şi facilităţi suplimentare, pe lângă cele din oferta furnizată de AFI Palace Cotroceni.

AFI Park include 5 clădiri de birouri de clasa A, cu o suprafaţă închiriabilă totală de 70.000 de metri pătraţi, şi care, împreună cu AFI Palace Cotroceni (81.000 GLA) situat în vecinătatea sa, formează cel mai mare complex de retail şi business din România şi unul dintre cele mai extinse din Europa Centrală şi de Est.

Toate cele trei clădiri de birouri din AFI Park care au fost livrate sunt complet închiriate.

AFI Europe operează în România din 2005. Compania a dezvoltat şi gestionează AFI Palace Cotroceni.

AGERPRES