BT:Peste 14.000 dintre clientii Volksbank au acceptat conversia creditelor din franci in lei sau euro

Data publicarii: 27-07-2015 | Finante-Banci
Peste 14.000 dintre clienţii Volksbank România au acceptat până acum oferta de conversie a creditelor din franci elveţieni în lei sau euro, aceasta fiind valabilă până la sfârşitul lunii iulie, se arată într-un comunicat al Băncii Transilvania.

Banca precizează că persoanele care acceptă oferta până în data de 31 iulie, inclusiv, până la ora 17,30, se mai pot programa pentru semnarea efectivă a documentelor până în 17 august.

BT precizează că de la începutul campaniei, din 4 mai şi până în prezent, aproximativ 18.000 de clienţi Volksbank România, reprezentând peste 99% dintre cei vizaţi, s-au programat pentru a le fi prezentată oferta de către echipele VBRO şi BT.

Dintre cei 14.000 de clienţi Volksbank România care au acceptat deja condiţiile ofertei, 12.000 de persoane, reprezentând peste 70%, au semnat deja contractele de novaţie, iar ceilalţi clienţi urmează să semneze în zilele următoare, în funcţie de programările făcute împreună cu echipa Volksbank - Banca Transilvania. Moneda preferată pentru conversie este leul, peste 95% dintre clienţii care au acceptat oferta alegând această variantă.

Oferta băncii constă în returnarea sumelor deja plătite de clienţii cu credite în CHF, în contul comisionului de risc, prin diminuarea creditului în sold şi reducere de 22,5% pentru cei care acceptă conversia creditelor din CHF, aplicabilă la soldul creditului curent rezultat ca urmare a diminuării cu comisionul de risc/administrare plătit efectiv şi nerecuperat de clienţi până la data conversiei.

Oferta Băncii Transilvania şi a Volksbank România poate fi accesată în peste 100 de sedii VBRO din ţară, pentru localizarea unităţilor putând fi consultat site-ul Volksbank România. Programul sediilor care fac parte din programul de conversie este următorul: luni, miercuri, vineri, de la ora 9:00 la 17:00, iar în zilele de marţi şi joi acesta este prelungit, de la 9:00 la 19:00.

Potrivit datelor Băncii Naţionale a României /BNR/, portofoliile băncilor comerciale din România aveau, la 1 ianuarie 2015, un număr de 65.000 de persoane cu credite în franci elveţieni, dintre care peste 36.500 au solicitat, până la începutul lunii iunie, conversia sau restructurarea împrumuturilor. Din totalul cererilor de conversie sau restructurare a creditelor în franci elveţieni, 15.594 au fost soluţionate, iar 20.000 sunt în lucru. În acest context, un număr de 30.000 de clienţi nu au înaintat băncilor nicio cerere de conversie sau restructurare a creditelor pe care le au în această monedă.

În data de 15 ianuarie 2015, francul elveţian s-a apreciat puternic pe pieţele internaţionale, câştigând aproape 30% în raport cu moneda euro, după ce Banca Naţională a Elveţiei (BNS) a renunţat la pragul de 1,20 franci pentru un euro, pe care l-a practicat în ultimii trei ani.

Până în acest moment, doar Banca Transilvania /BT/ a venit cu o schemă de conversie a creditelor contractate în franci elveţieni.

Banca Transilvania este una dintre cele mai mari trei bănci din România, în funcţie de active, cu o cotă de piaţă de 9,8%. Activitatea sa este organizată pe trei linii principale de business: Corporate, IMM şi Retail. BT are peste 6.000 de angajaţi, o reţea formată din aproape 550 de sedii şi 1,91 de milioane de clienţi activi. Strategia băncii este susţinută de acţionari internaţionali, Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) şi IFC - Banca Mondială.

La finele anului trecut, Banca Transilvania a achiziţionat 100% din acţiunile Volksbank România de la Osterreichische Volksbanken, Groupe BPCE, DZ Bank şi WGZ Bank. Documentele de perfectare a tranzacţiei pentru achiziţionarea directă şi indirectă a 100% din acţiunile Volksbank România au fost semnate în data de 7 aprilie a acestui an.

AGERPRES
Ultimele stiri pe BankNews.ro: