UniCredit Leasing a ajuns la unvolumtotal de finantari noi de 162 milioane de euro, in S1

Data publicarii: Astazi, 25-08-2015 | Finante-Banci
UniCredit Leasing a ajuns, la finalul primului semestru din 2015, la un volum total de noi finanţări (leasing financiar şi operaţional) de 162 milioane de euro (valoare de achiziţie), cifră comparabilă cu cea înregistrată în perioada similară a anului 2008, potrivit unui comunicat al companiei.

Pe segmentul Auto (autoturisme şi autovehicule comerciale şi utilitare), compania a avut o creştere de 25% faţă de perioada similară a anului trecut.

De asemenea, în comunicat se precizează că buna performanţă a vânzărilor noi a contribuit la creşterea cu 10% a volumului de finanţări existente în portofoliu la finalul primului semestru din 2015 faţă de S1 2014, ajungând la suma totală de 644 milioane de euro. Pentru susţinerea evoluţiei pozitive a activelor, la sfârşitul semestrului 1 din 2015 UniCredit Leasing şi-a mărit fondurile proprii, prin creşterea capitalului social la 20 de milioane de euro.

'Prima jumătate din 2015 a readus volumul total de finanţări noi încheiate la un nivel comparabil cu cel din perioada similară a anului 2008, înainte de momentul de debut al crizei financiare internaţionale - în principal pe fondul rezultatelor foarte bune din segmentul auto, din agricultură, echipamente medicale şi IT. Pentru UniCredit Leasing, aceste evoluţii înseamnă, o dată în plus, consolidarea poziţiei de lider detaşat al pieţei de leasing din România', susţine Antoaneta Curteanu, CEO UniCredit Leasing.

AGERPRES