Peste 83% dintre clientii Volksbank cu credite in franci au acceptat oferta de conversie; 95,9% au ales leul

Data publicarii: 26-08-2015 | Finante-Banci
Un număr de 14.712 (83,12%) dintre clienţii eligibili ai Volksbank România (VBRO) cu împrumuturi în franci elveţieni au acceptat oferta de conversie propusă de VBRO şi de Banca Transilvania iar 95,90% dintre aceştia au ales leul ca monedă de conversie, informează, marţi, Banca Transilvania, într-un comunicat remis AGERPRES.

Oferta de conversie, desfăşurată pe parcursul a trei luni, a constat în aplicarea unei reduceri de 22,5% pentru cei care au convertit creditele VBRO din CHF în lei sau în euro, la soldul creditului curent rezultat ca urmare a diminuării cu comisionul de risc/administrare plătit efectiv şi nerecuperat de clienţi până la data conversiei.

'Mulţumim clienţilor Volksbank România pentru încredere, ne dorim ca această ofertă să fie începutul unei colaborări pozitive, pe termen lung. De asemenea, mulţumim echipei mixte Volksbank România - Banca Transilvania, pentru cele peste 240.000 de ore dedicate colaborării cu clienţii VBRO, pe parcursul campaniei. Aprecierea noastră se îndreaptă, de asemenea, către Uniunea Notarilor Publici şi notarilor implicaţi, pentru răbdarea şi ajutorul acordat în implementarea acestui proiect de responsabilitate socială', a declarat Őmer Tetik, directorul general al Băncii Transilvania.

În prezent, la Volksbank România se desfăşoară o nouă campanie, prin care datoria aferentă creditelor curente ale clienţilor VBRO persoane fizice, indiferent de moneda împrumutului, este diminuată cu echivalentul sumelor achitate de aceştia ca şi comision de risc/de administrare şi/sau de rezervă minimă obligatorie şi nerestituite anterior.

Diminuarea datoriei se realizează automat, până la data de 30 septembrie 2015. Soluţia are efect pozitiv asupra a aproximativ 15.000 de clienţi ai Volksbank România, precizează banca.

Pentru structurarea integrării Volksbank România în cadrul BT, Banca Transilvania colaborează cu firma de consultanţă A.T. Kearney.

Banca Transilvania este una dintre cele mai mari trei bănci din România, în funcţie de active, cu o cotă de piaţă de 9,8%. Strategia băncii este susţinută de acţionari internaţionali, Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) şi IFC - Banca Mondială.

AGERPRES
Ultimele stiri pe BankNews.ro: