UniCredit va renunta la 10.000 de angajati in Italia, Germania si Austria

Data publicarii: 15-09-2015 | Finante-Banci
UniCredit SpA, cel mai mare grup bancar italian, vrea să concedieze aproximativ 10.000 de angajaţi - 7% din forţa sa de muncă - pentru a-şi reduce costurile şi a-şi majora profitul, au declarat luni pentru Reuters surse financiare care au dorit să-şi păstreze anonimatul.

Planificatele reduceri de personal vor avea loc în Italia, Germania şi Austria şi includ cele 2.700 de concedieri anunţate deja în Italia.
'Intenţionează să renunţe la 10.000 de angajaţi. Concedierile vor fi în principal în Italia, Germania şi Austria', susţin sursele.

UniCredit, grup care operează în 17 ţări, cu 8.400 de oficii bancare şi 146.000 de angajaţi, a anunţat deja că va elimina 2.700 de locuri de muncă până în 2018 conform unui plan strategic pe cinci ani anunţat anterior şi care urmează să fie implementat. În prezent însă, UniCredit lucrează la revizuirea planului strategic, prezentat în urmă cu 18 luni, în ideea de a reduce costurile şi a creşte veniturile.

Alte bănci, cum ar fi grupul britanic Barclays şi cel german Deutsche Bank, ar putea anunţa concedierea a mii de angajaţi şi vânzări de active, din cauza declinului creditării şi a reducerii costurilor.

Una dintre surse a precizat că în Germania şi Austria ar putea fi desfiinţate cel puţin 3.000 de locuri de muncă pentru simplificarea structurii UniCredit.

În primul semestru din acest an, UniCredit a înregistrat câştiguri uşor peste un miliard de euro, în timp ce rivala Intesa Sanpaolo a raportat un profit uşor peste două miliarde de euro. Dar indicele de adecvare a capitalului al Intesa Sanpaolo a urcat la 13,3% la 30 iunie, unul dintre cele mai ridicate din Italia, în timp ce UniCredit avea un indice de 10,4%.

În 3 septembrie, directorul general al UniCredit, Federico Ghizzoni, a refuzat că comenteze informaţiile potrivit cărora banca italiană intenţionează să desfiinţeze peste 10.000 de locuri de muncă, precizând că deocamdată nu există o cifră anume pe masa discuţiilor.

'Nu vreau să comentez pentru că ne vom prezenta planul strategic în luna noiembrie sau la finele anului. Lucrăm la acest plan şi acum nu este momentul să discutăm pe marginea sa pentru că nu avem nici noi cifre concrete', a declarat Federico Ghizzoni.

UniCredit este unul dintre cele mai mari grupuri bancare din Europa Centrală şi de Est, unde realizează aproximativ 16% din veniturile sale. Cele mai mari bănci italiene, UniCredit şi Intesa Sanpaolo, sunt prezente şi pe piaţa din România.

AGERPRES
Ultimele stiri pe BankNews.ro: