Deutsche Bank va numi o femeie in echipa manageriala pana la mijlocul lui 2017

Data publicarii: 02-10-2015 | Finante-Banci
Intr-un comunicat de presa difuzat miercuri, Deutsche Bank si-a anuntat intentia ca, pana la mijlocul lui 2017, femeile sa ocupe 17 respectiv 21% din locurile primelor doua nivele de management. Ulterior, pana la finele lui 2020, aceste cote ar urma sa creasca pana la 20 respectiv 25%, a precizat banca germana.

In prezent nu exista nicio femeie in randul celor opt membri ai echipei manageriale a Deutsche Bank. Ultima femeie care a facut parte din aceasta echipa a fost Ellen Ruth Schneider-Lenne, care a ocupat aceasta pozitie din 1988 si pana la moartea sa in 1996. Schneider-Lenne, care a fost responsabila pentru riscuri in echipa manageriala a Deutsche Bank, a fost de asemenea si prima femeie care a ocupat o pozitie de top la o mare banca germana.

Incepand din 2016, cele mai mari 108 companii germane listate vor fi obligate sa aiba cel putin 30% din pozitiile din board ocupate de femei, fara exceptii. In schimb, mii de companii mici si mjilocii isi vor stabili propriile cote privind locurile ocupate de femei in consiliile de administratie si de supraveghere.

Desi cea mai mare economie a Europei are o femeie drept lider si mai multe posturi cheie din Guvern, inclusiv portofoliul Apararii, sunt ocupate de femei, doar sase procente din pozitiile in consiliile de administratie si 22% din pozitiile in consiliile de supraveghere ale companiilor germane incluse in indicele bursier DAX sunt ocupate de femei. Directorul financiar de la Lufthansa AG, Simone Menne, este singura femeie care detine o pozitie de director financiar sau director general la o companie din indicele DAX.

AGERPRES
Ultimele stiri pe BankNews.ro: