Ministrul Energiei: Intrarea RADET-ului in faliment si crearea unui nou serviciu, cea mai buna varianta

Data publicarii: 06-10-2015 | Economie
Intrarea RADET-ului in faliment si crearea de catre Primarie a unui nou serviciu este cea mai buna varianta pentru cetatean, a declarat, luni, ministrul Energiei, Intreprinderilor Mici si Mijlocii si Mediului de Afaceri, Andrei Gerea, prezent la o conferinta de specialitate.

"Sunt doua variante. Vom vedea care e mai avantajoasa si pentru stat si pentru municipalitate. Parerea mea este ca intrarea RADET-ului in faliment si crearea de catre Primarie a unui nou serviciu este cea mai buna varianta, o data - pentru ca Primaria nu are posibilitate, nici RADET-ul, sa recupereze toate acele penalitati, evident nu pot asigura in acest moment un ritm al platilor. Trebuie crescut nivelul subventiilor, iar din acest faliment ELCEN-ul ar obtine din TVA-ul platit la facturile neincasate, 150 de milioane de euro s-ar returna, bani cu care ar putea sa faca multe, inclusiv investitii in infrastructura", a spus Andrei Gerea.

In opinia ministrului, aceasta ar fi cea mai buna varianta si pentru ca la nivelul consumatorului nu s-ar resimti, fiind doar o masura administrativa, dupa ce ar exista un serviciu care sa preia administrarea de la RADET.
Autoritatea Nationala de Reglementare in domeniul Energiei (ANRE) si Asociatia Regionala a Reglementatorilor in domeniul Energiei (ERRA) organizeaza, in perioada 5 - 7 octombrie, la Bucuresti, cea de a XIV-a editie a Conferintei cu tema "Investitii si reglementare in domeniul energiei".

AGERPRES
Tag-uri: