Bloomberg: Fiat ofera o prima de 1.500 de euro celor care renunta la un Volkswagen

Data publicarii: 06-10-2015 | Auto
Grupul auto italiano-american Fiat Chrysler Automobiles NV vrea sa castige noi clienti de pe urma scandalului in care este implicat rivalul german Volkswagen AG oferind o prima speciala de 1.500 de euro tuturor celor renunta la oricare din marcile de automobile care formeaza grupul Volkswagen (VW, Audi, Seat sau Skoda) in schimbul unui Fiat, se arata intr-un memo intern publicat de cotidianul italian Il Giornale si care a fost confirmat de dealeri, transmite Bloomberg.

In timp ce reducerile oferite clientilor pentru a trece de la o marca de autoturism la alta sunt obisnuite, ofertele care tintesc in mod special un anumit producator sunt foarte rare. Oferta celor de la Fiat vine intr-un moment in care Volkswagen trece prin cea mai grava criza din istoria sa si scoate in evidenta concurenta acerba dintre cei doi producatori. In 2012 directorul Fiat Chrysler, Sergio Marchionne a acuzat VW ca a creat o 'baie de sange' in Europa cu strategia sa de pret in conditiile in care producatorii se chinuiau sa faca fata unei scaderi semnificative a pietei auto. In replica, VW a amenintat ca va parasi ACEA (Asociatia Constructorilor Europeni de Automobile), al carei presedinte la acea data era tocmai Marchionne.

Grupul auto german Volkswagen este implicat in prezent intr-un scandal de amploare, dupa ce a recunoscut ca a echipat 11 milioane de vehicule vandute la nivel mondial (dintre care 2,8 milioane in Germania) cu un soft care falsifica rezultatele testelor antipoluare ale motoarelor diesel.

AGERPRES
Tag-uri:
Ultimele stiri pe BankNews.ro: