Institutul de Studii Financiare isi propune sa instruiasca in primul an de activitate 2.000 - 3.000 de persoane

Data publicarii: 09-10-2015 | Finante-Banci

Institutul de Studii Financiare urmeaza sa instruiasca in primul an de activitate 2.000 - 3.000 de persoane, a declarat, joi, presedintele consiliului director al institutului, Calin Rangu, prezent la o conferinta de specialitate.

'Primul an de activitate al institutului o sa inceapa de la 1 ianuarie, cand finalizam reorganizarea ISF, si, in primul an, noi preconizam cam 2.000 - 3000 de persoane (sa beneficieze de cursuri - n. r.). Acesta va fi targetul noului director general pe care urmeaza sa il alegem. In momentul acesta, este un proces de selectie a noului director general al institutului", a spus Calin Rangu.

Institutul de Studii Financiare (ISF) a fost infiintat prin fuziunea dintre Fundatia Institutul de Management in Asigurari si Fundatia Institutul de Asigurari si a inceput oficial activitatea in luna august.

Tariful cursurilor ce vor fi tinute la institut variaza in functie de lector si de tipul programului de pregatire. Daca acesta este din strainatate, tariful poate ajunge la 350 de euro pentru un cursant, iar daca profesorul este roman costul este de 300 - 500 de lei. Durata unui curs variaza intre 16 - 20 de ore, dar au existat si cursuri de 88 de ore.
Ca noutate, institutul vrea sa lanseze cursuri pentru persoanele care vin din strainatate, deoarece acestea nu cunosc legislatia nationala.

Pe langa cursurile facultative, anul viitor ISF va trebui sa examineze 18.000 de persoane, iar anul acesta a examinat aproape 12.000 de persoane. Piata este formata din 55.000 de persoane care lucreaza in intermediere financiara, in sectorul de asigurari si piata de capital, inclusiv personalul de management, care la doi sau la trei ani trebuie sa faca cursuri obligatorii stabilite de legislatie si sa fie evaluati.

Misiunea ISF este sa sprijine dezvoltarea organizatiilor, institutiilor si persoanelor care isi desfasoara activitatea sau care intentioneaza sa activeze in domeniul asigurarilor, pensiilor private si investitiilor financiare, al activitatilor conexe sau similare cu aceste activitati, precum si al managementului riscului, al managementului resurselor umane si al managementului organizatiei.

Printre principalele directii de actiune ale institutului se numara asigurarea pregatirii, perfectionarii si specializarii profesionale a persoanelor care lucreaza in domeniul serviciilor financiare, acordarea de atestate profesionale, elaborarea de standarde ocupationale si sisteme de evaluare bazate pe competente, realizarea de studii si cercetari in domeniul serviciilor financiare nebancare, editarea de publicatii de specialitate, elaborarea de propuneri de norme tehnice si principii profesionale aplicabile in domeniul financiar nebancar, precum si organizarea de activitati de informare si educare in domeniul financiar, la nivel national si international.

AGERPRES
Ultimele stiri pe BankNews.ro: