Numarul de angajati din industria serviciilor pentru afaceri va creste cu peste 60% pana in 2017 (studiu)

Data publicarii: 09-10-2015 | Finante-Banci

Numarul de angajati din industria serviciilor pentru afaceri va creste cu peste 60% pana in 2017, in prezent insumand peste 60.000, conform unui studiu remis, joi, AGERPRES.

Industria serviciilor pentru afaceri a depasit 1,5 miliarde de euro in 2014, ca urmare a cresterii accelerate inregistrate pe parcursul ultimilor ani.

In anul 2014, profesionistii din industrie reprezentau 1,9% din populatia activa a tarii, iar sectorul a contribuit cu 1,4% la produsul intern brut, conform datelor din piata. Valoarea totala a investitiilor in comunitatea locala, prin programe de educatie sau responsabilitate sociala, depaseste 600.000 euro, conform studiului realizat de KPMG pentru ABSL Romania (Asociatia Liderilor din Domeniul Serviciilor pentru Afaceri din Romania).

Aproximativ 25% dintre profesionisti sunt angajati in servicii de IT, aproape aceeasi pondere in externalizarea operatiunilor clientilor, iar 50% in servicii financiare si de contabilitate si resurse umane.

Sectorul serviciilor pentru afaceri este extrem de competitiv si reprezinta una dintre industriile cu cea mai rapida crestere din Romania, avand o contributie importanta la exporturi si un impact puternic pe piata locala a muncii. Principalii jucatori din industrie si-au exprimat, in cadrul studiului, intentia de a-si extinde activitatea in urmatorii doi ani. Aproximativ 50% dintre companiile care au participat la studiu au in vedere oferte de servicii noi clientilor existenti sau potentiali, in timp ce 18% doresc sa isi extinda activitatea oferind aceleasi servicii clientilor noi, iar 8% au ca strategie stabilizarea si optimizarea activitatilor curente.

Capitalul strain este in continuare sursa principala de investitii in industria serviciilor pentru afaceri din Romania. Principalii investitori straini sunt companii din tari din Europa Occidentala (Franta, Germania, Italia, Olanda, Marea Britanie, Irlanda) si Statele Unite. Pe langa acestea, companii din Brazilia si Bulgaria si-au inceput operatiunile pe plan local.

Industria locala ofera o gama larga de servicii clientilor din Europa, America de Nord si Romania, acoperind America de Sud, Africa, Asia Pacific, precum si Orientul Mijlociu.

AGERPRES