Afacerile din serviciile prestate populatiei au crescut cu 9,5% in august 2015 fata de august 2014

Data publicarii: 13-10-2015 | Afaceri

Activitatea de servicii de piata prestate populatiei, serie bruta, in luna august 2015 a inregistrat o cifra de afaceri cu 9,5% mai mare comparativ cu august 2014, provenita in principal de la serviciile de coafura si alte activitati de infrumusetare (+18,9%), activitatile de jocuri de noroc si alte activitati recreative (+12,2%), activitatile agentiilor turistice si tur-operatorilor (+12%) si hoteluri si restaurante (+7,3%), arata datele Institutului National de Statistica (INS) publicate vineri.

Activitatile de spalare, curatare si vopsirea textilelor si blanurilor au scazut cu 5,6%.
Activitatea de servicii de piata prestate populatiei, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, in luna august 2015 a crescut cu 10,2% comparativ cu luna august 2014.

In ceea ce priveste serviciile de piata prestate populatiei, in luna august 2015 fata de luna precedenta, volumul cifrei de afaceri, serie bruta, a inregistrat o crestere cu 3,3%, ca urmare a cresterilor inregistrate la activitatile de jocuri de noroc si alte activitati recreative (+8,3%) si la activitatile hotelurilor si restaurantelor (+2,6%). Scaderi au inregistrat activitatile de spalare, curatare si vopsire a textilelor si blanurilor (-9,5%), serviciile de coafura si alte activitati de infrumusetare (-4,2%) si activitatile agentiilor turistice si tur-operatorilor (-1,5%).

In primele opt luni din acest an, activitatea de servicii de piata prestate populatiei, serie bruta, a inregistrat o cifra de afaceri cu 6,1% mai mare comparativ cu aceeasi perioada din 2014, provenita de la activitatile agentiilor turistice si tur-operatorilor (+14,7%), serviciile de coafura si alte activitati de infrumusetare (+13,6%), activitatile de jocuri de noroc si alte activitati recreative (+7,7%) si activitatile hotelurilor si restaurantelor (+3,2%).

Scaderi au inregistrat activitatile de spalare, curatare si vopsirea textilelor si blanurilor (-1,9%).

Activitatea de servicii de piata prestate populatiei, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, in primele opt luni din 2015 a inregistrat o cifra de afaceri cu 5,9% mai mare comparativ cu aceeasi perioada din 2014.

AGERPRES
Ultimele stiri pe BankNews.ro: