BNR lanseaza o moneda din argint dedicata implinirii a 125 de ani de la nasterea lui Mitita Constantinescu

Data publicarii: 20-10-2015 | Finante-Banci

Banca Nationala a Romaniei (BNR) lanseaza in circuitul numismatic, incepand de luni, o moneda din argint dedicata implinirii a 125 de ani de la nasterea lui Mitita Constantinescu, se arata intr-un comunicat al BNR.

Moneda are o valoare nominala de 10 lei, este din argint cu titlul 999‰, are forma rotunda, diametrul de 37 de milimetri, greutatea de 31,103 grame si cantul zimtat.

'Aversul monedei prezinta Palatul Nou al Bancii Nationale a Romaniei, inscriptia in arc de cerc 'ROMANIA', stema Romaniei, valoarea nominala '10 LEI' si anul de emisiune '2015'. Reversul monedei reda portretul guvernatorului Mitita Constantinescu, inscriptia in arc de cerc 'MITITA CONSTANTINESCU' si anii intre care a trait '1890', '1946'', se mentioneaza in comunicat.

Monedele sunt ambalate in capsule de metacrilat transparent si vor fi insotite de brosuri de prezentare a emisiunii numismatice, redactate in limbile romana, engleza si franceza.

'Brosurile includ certificatul de autenticitate, pe care se gasesc semnaturile guvernatorului Bancii Nationale a Romaniei si casierului central. Tirajul acestei emisiuni numismatice este de 250 monede. Pretul de vanzare, exclusiv TVA, pentru moneda din argint, inclusiv brosura de prezentare, este de 320 de lei', se precizeaza in comunicat.
Punerea in circulatie a acestor monede din argint se realizeaza prin sucursalele regionale Bucuresti, Cluj, Iasi si Timis ale Bancii Nationale a Romaniei. Monedele au putere circulatorie pe teritoriul Romaniei.

AGERPRES