Reducerea impozitului pe dividende va fi aplicata de la 1 ianuarie 2016, a anuntat luni premierul Victor Ponta

Data publicarii: 20-10-2015 | Finante-Banci
Reducerea impozitului pe dividende va fi aplicata de la 1 ianuarie 2016, a anuntat luni premierul Victor Ponta la finalul unei intalniri cu liderii ALDE Calin Popescu-Tariceanu si Daniel Constantin.

"Putem cu siguranta, in baza rezultatelor acestui an, sa aplicam anticipat cateva dintre masuri si aici e vorba de reducerea impozitului pe dividende de la 16% la 5%, plafonarea la cinci salarii medii (a contributiilor de asigurari de sanatate - n.r.), asa cum era normal in momentul in care s-a schimbat regimul PFA-urilor si o masura dubla la microintreprinderi - cresterea plafonului de la 65.000 de euro la 100.000 de euro, dar, in acelasi timp, obligatia de a avea cel putin un angajat, in felul asta un angajat care cotizeaza la bugetul de asigurari sociale", a declarat Ponta.

El a adaugat ca aceste propuneri vor fi discutate in cadrul coalitiei si ca initiativa, desi este mai degraba in partea liberala a programului de guvernare, atat PSD, cat si UNPR sunt de acord cu ea.

"Nu are sens sa fie introduse (aceste masuri - n.r.) in timpul anului. Incep de la 1 ianuarie, pentru ca e noul an fiscal. Decizia e a coalitiei si o vom lua zilele urmatoare. Propunerea e de la ALDE, eu spun ca e sustenabila", a afirmat Ponta.

AGERPRES
Ultimele stiri pe BankNews.ro: