Peste 20 de companii romanesti expun in standul Romaniei de la Targul International de Turism pentru Piata Mediteraneeana,din Israel

Data publicarii: 05-02-2016 | Economie

Peste 20 de companii romanesti vor expune, in perioada 9 - 10 februarie 2016, in standul Romaniei de la Targul International de Turism pentru Piata Mediteraneeana (IMTM) din Israel, informeaza vineri Autoritatea Nationala pentru Turism.

Israelul se află pe locul doi în topul țărilor care generează turiști pentru România, în 2015 numărul acestora crescând la 219.307, conform datelor prezentate de Institutul Național de Statistică. Cei mai mulți, respectiv 160.590 turiști israelieni, s-au cazat în București și în marile orașe reședințe de județ, 4.892 pe litoral și 4.494 în Delta Dunării.

Delegația României la cea de-a 22-a ediție a IMTM va fi condusă de președintele ANT, Anca Pavel-Nedea, care se va întâlni la Tel Aviv cu ministrul Turismului din Israel, Yariv Levin. Oficialul român va discuta și cu Andreea Păstârnac, ambasadorul României în Statul Israel, și cu reprezentantul Patriarhiei române la Locurile Sfinte și Superiorul Așezămintelor Românești de la Ierusalim, Ierihon și Iordan, părintele arhimandrit Teofil Anăstăsoaie.

În prima zi a târgului, ANT, împreună cu Ambasada României în Israel, organizează o conferință intitulată 'România — Explorează Grădina Carpaților'. Scopul acestui eveniment este acela de a atrage atenția tour-operatorilor și turiștilor israelieni asupra ofertei turistice a României, cu accent asupra regiunii Transilvaniei, declarată 'Best Region to Travel in 2016' de ghidul Lonely Planet.

'Standul României de la ediția din acest an este unul dintre cele mai extinse standuri naționale din cadrul IMTM având o suprafață de 100 de mp. În cadrul acestuia, vor expune peste 22 de companii românești, printre care asociații de promovare, consilii județene, companii aeriene, hoteluri care activează pe piața turistică din Romania', spun reprezentanții ANT.

Pe toata durata târgului, în standul României din Tel Aviv vor fi prezentate meșteșuguri din zona Târgu Jiu și va fi promovată muzica populară specifică zonei Valea Prahovei. În ultima zi a târgului, la standul României se va organiza o tombolă pentru toți vizitatorii Târgului IMTM având ca premiu un city—break pe Valea Prahovei.

Sursa: Agerpress

Ultimele stiri pe BankNews.ro: