Iranul anunta ca Peugeot va plati compensatii pentru retragerea in timpul sanctiunilor

Data publicarii: 08-02-2016 | Economie

PSA Peugeot-Citroen va plati compensatii Iranului pentru pierderile cauzate de retragerea brusca de pe piata iraniana in timpul sanctiunilor, a anuntat ministrul Comertului si Industriei, Mohammad Reza Nematzadeh, transmite Reuters.

Luna trecută, cel mai mare producător auto francez a semnat un acord cu grupul iranian Iran-Khodro Company (IKCO) privind înființarea unei societăți mixte care va produce 200.000 de vehicule pe an, cu utilizarea unor piese componente produse local. Primele vehicule ar urma să iasă de pe liniile de producție în 2017.

În 2012, Peugeot a suspendat vânzările în Iran, după ce sancțiunile împotriva programului nuclear controversat al Teheranului au fost extinse și la sectorul auto. În ianuarie 2016, Statele Unite și alte țări au ridicat sancțiunile împotriva republicii islamice, odată ce Agenția pentru Energie Atomică a Națiunilor Unite a confirmat că Teheranul a luat măsuri complete pentru a stopa programul său nuclear controversat. Zeci de miliarde de dolari reprezentând active iraniene sunt acum dezghețate, iar companiile globale care au fost blocate să facă afaceri vor fi acum în măsură să exploateze o piață flămândă de orice, de la automobile la piese de avion.

"Compensațiile pe care le va plăti Peugeot statului iranian au fost incluse în noul contract, dar conținutul acestuia rămâne confidențial", a afirmat Mohammad Reza Nematzadeh.

Reprezentanții Peugeot nu au comentat detaliile tranzacției, însă un purtător de cuvânt a declarat, pentru Reuters, că "acordul semnat cu Iranul este unul echilibrat și atractiv".

Sursa: Agerpress

Ultimele stiri pe BankNews.ro: