Ford va dubla pana in 2018 capacitatea de productie din Mexic, investind peste un miliard de dolari (WSJ)

Data publicarii: 08-02-2016 | Economie

Ford Motor va investi peste un miliard de dolari pentru a construi o noua fabrica de asamblare in Mexic si va majora semnificativ productia auto din aceasta tara, transmite Wall Street Journal.

Începând din 2018, Ford vrea să suplimenteze capacitatea anuală de producție din Mexic cu 500.000 de unități, mai mult decât dublu față de 2015, urmând să construiască un vehicul hibrid care va concura cu modelul Prius de la Toyota, susțin surse care au dorit să-și păstreze anonimatul.

Și rivala General Motors a anunțat că va investi în Mexic cinci miliarde de dolari pentru a-și dubla capacitatea de producție până în 2018.

Ford va construi anul acesta o nouă fabrică de asamblare în San Luis Potosí și va extinde uzina pe care o deține în apropiere de Mexico City.

Anul trecut, Ford a realizat în Mexic 433.000 de vehicule, aproximativ 14% din producția sa din America de Nord. În primăvara lui 2015, producătorul auto american anunța că va investi 2,5 miliarde de dolari pentru a construi o fabrică de motoare în Mexic.

În ultimii ani, mulți producători auto importanți, cum ar fi BMW, Volkswagen, Toyota Motor, Honda Motor și Kia Motors au investit miliarde de dolari în Mexic, beneficiind de salariile scăzute, îmbunătățirea logisticii și acordurile de liber-schimb.

Conform datelor LMC Automotive, 3,4 milioane de vehicule au ieșit anul trecut de pe porțile fabricilor din Mexic, aproximativ o cincime din producția din America de Nord.

Ford, al doilea mare producător auto din SUA, este prezent și pe piața din România.

Sursa: Agerpress