ASF: Evaluarea activelor, datoriilor si capitalurilor proprii ale Carpatica Asig se va face de catre un auditor financiar

Data publicarii: 09-02-2016 | Economie

Consiliul Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF) a aprobat, in sedinta de marti, efectuarea de catre un auditor financiar a evaluarii activelor, datoriilor si capitalurilor proprii ale societatii Carpatica Asig SA, conform prevederilor Legii 246/2015 privind redresarea si rezolutia asiguratorilor, se mentioneaza intr-un comunicat al ASF remis marti AGERPRES.

"Atât procedura de selecție, cât și contractarea auditorului vor fi realizate de către societatea de asigurare, conform dispozițiilor Normei 6/2016", precizează comunicatul.

ASF a anunțat la finalul lunii ianuarie că a decis aplicarea măsurilor de rezoluție în cazul societății de asigurări Carpatica Asig, ceea ce presupune preluarea companiei de către autoritate în vederea redresării, respectiv vânzării. Prin mecanismul de rezoluție se dorește o intervenție a autorității în cazul în care o companie de asigurare nu poate îndeplini cerințele legale, înainte de a intra în faliment.

Reprezentanții ASF susțin că, în cadrul aceleiași ședințe, a fost aprobată majorarea capitalului social pentru trei brokeri, precum și retragerea autorizației de funcționare în cazul a 12 brokeri care nu au făcut demersurile necesare de încadrare în cerințele minime de capital, conform obligațiilor legale.

De asemenea, în comunicat se menționează că au fost aprobate modificările și completările aduse Regulamentului de Organizare și Funcționare a Depozitarului Central SA și au fost avizate modificările intervenite în cuprinsul Reglementărilor Interne ale SIF Transilvania SA.

''Consiliul ASF se întrunește în fiecare săptămână pentru a decide asupra măsurilor care trebuie adoptate pentru buna funcționare și pentru supravegherea eficientă a piețelor financiare non-bancare, a participanților și operațiunilor pe aceste piețe", se mai arată în documentul ASF.

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) este instituția care autorizează, reglementează, supraveghează și controlează entitățile care activează pe piața financiară non-bancară din România.

Sursa: Agerpress