Banca pentru Comert si Dezvoltare a Marii Negre sprijina programul de investitii al Alro cu un credit de 60 de milioane de dolari

Data publicarii: 09-02-2016 | Economie

Alro SA, unul dintre cei mai mari producatori de aluminiu din Europa Centrala si de Est, a semnat marti un acord de imprumut in valoare de 60 de milioane de dolari cu Banca pentru Comert si Dezvoltare a Marii Negre (BSTDB), informeaza un comunicat de presa al institutiei financiare.

Împrumutul va permite Alro să-și realizeze programul de investiții pe 2016 concentrat pe creșterea eficienței operațiunilor sale, reducerea dependenței energetice și îmbunătățirii competitivității.

"BSTDB continuă să își sprijine țările membre în actualul context global de creștere redusă. În linie cu strategia băncii vizând creșterea portofoliului în România, suntem încântați să ajutăm Alro să își implementeze ambițiosul program de investiții într-un moment dificil. Mai mult, finanțarea noastră va contribui la extinderea Alro și va ajuta compania să creeze noi locuri de muncă în România", a declarat președintele BSTDB, Ihsan Ugur Delikanli.

"Creditul pe care l-am obținut de la BSTDB va sprijini programul nostru de continuare a investiților în tehnologie modernă, creșterea capacității de producție și a calității produselor noastre. Este important ca în perioadele turbulente de pe piață, instituțiile financiare internaționale, precum BSTDB și altele, să intervină ca factor suplimentar de stabilizare", a declarat președintele Consiliului de Administrație de la Alro, Marian Nastase.

Creditul acordat Alro are o maturitate de șapte ani, iar compania a garantat acest credit cu mai multe active fixe și ipoteci. Firma de avocați Zamfirescu, Racoti & Partners a fost consilierul juridic al companiei.

România este membru fondator al BSTDB, alături de celelalte state membre ale Cooperării Economice la Marea Neagră (CEMN), respectiv Albania, Armenia, Azerbaidjan, Bulgaria, Georgia, Republica Elenă, Moldova, Federația Rusă, Turcia și Ucraina. Acordul de înființare al băncii a fost semnat la 30 decembrie 1994 și ratificat ulterior de Parlament prin Legea nr. 67/1996. România deține în prezent 280.000 de acțiuni în valoare de 322 milioane de euro, respectiv 14% din capitalul subscris și vărsat și 9,34% din capitalul autorizat al BSTDB.

Sursa: Agerpress