UPDATE Daniel Diaconescu - numit presedinte interimar al ANAF; decizia publicata in MO

Data publicarii: 12-02-2016 | Economie

Daniel Diaconescu a fost numit joi in functia de vicepresedinte al Agentiei Nationale de Administrare Fiscala, urmand sa exercite atributiile presedintelui ANAF pana la numirea unui nou sef, in conditiile legii.

Potrivit unei decizii a premierului Dacian Cioloș publicate în MO, Daniel Diaconescu a fost numit vicepreședinte al ANAF și va coordona Direcția generală antifraudă fiscală. Totodată, acesta va exercita atribuțiile președintelui ANAF până la numirea unui nou șef.

Numirea acestuia a venit în urma eliberării din funcție a președintelui Agenției Naționale de Administrare Fiscală, Gelu Diaconu, și a vicepreședintelui ANAF, Mihai Gogancea-Vătășoiu, urmăriți penal în dosarul în care sunt anchetați deputații Mădălin Voicu și Nicolae Păun.

Și deciziile în cazul acestora au fost publicate joi în Monitorul Oficial.

Daniel Diaconescu are în spate o experiență de 10 ani în domeniul administrării fiscale și a protecției intereselor financiare ale Uniunii Europene.

Până în acest moment a ocupat funcția de director general al Direcției Generale de Informații Fiscale în cadrul ANAF. Sub coordonarea sa și în cadrul proiectului de modernizare a ANAF derulat împreună cu Banca Mondială, acesta a contribuit la implementarea unor proiecte de creștere a conformării voluntare prin mijloace moderne de administrare. A fost manager al proiectului pilot de reducere a muncii nedeclarate și subdeclarate derulat în 2014 și extins la nivel național din 2015.

În perioada 2005-2009, Daniel Diaconescu a condus Direcția Analiză Date din cadrul Departamentului de Luptă Antifraudă. A fost implicat în proiecte de identificare, prevenire și combatere a fraudării asistenței financiare europene în România. În intervalul indicat, Departamentul de Luptă Antifraudă a înregistrat rezultate notabile, recunoscute de Oficiul European pentru Lupta Antifraudă.

Este absolvent al Colegiului Național de Apărare și al Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative (SNSPA), având un titlu de master în administrație publică europeană.

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA) au dispus, miercuri, efectuarea în continuare a urmăririi penale față de mai mulți suspecți, printre care președintele și vicepreședintele Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF), Gelu Ștefan Diaconu și Mihai Gogancea-Vătășoiu, în dosarul în care sunt anchetați deputații Mădălin Voicu și Nicolae Păun.

Sursa: Agerpress

Ultimele stiri pe BankNews.ro: