Palmer (MMAP): Acordul de la Paris deschide calea limitarii cresterii temperaturii la nivel global

Data publicarii: 13-02-2016 | Economie

Acordul de la Paris deschide calea limitarii cresterii temperaturii la nivel global sub doua grade Celsius, a declarat, vineri, ministrul Mediului, Apelor si Padurilor, Cristiana Pasca Palmer, la Reuniunea la nivel inalt in domeniul schimbarilor climatice de la Paris.

"Considerăm că Acordul de la Paris deschide calea limitării creșterii temperaturii la nivel global sub două grade Celsius. Suntem încrezători că un mesaj clar și puternic a fost transmis investitorilor, mediului de afaceri și factorilor de decizie, în sensul că ceea ce urmează este trecerea la o societate și o economie cu emisii reduse de carbon. Acordul de la Paris a fost doar un prim pas și, pentru a câștiga această bătălie, este nevoie să continuăm și să intensificăm eforturile", a spus ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Mediului remis AGERPRES, Cristiana Pașca Palmer, a participat vineri, 12 februarie 2016, la Paris, la Reuniunea la nivel înalt în domeniul schimbărilor climatice, ca urmare a Conferinței Părților la Convenția-cadru a Organizației Națiunilor Unite asupra schimbărilor climatice din luna decembrie 2015.

Reuniunea a fost organizată de Olanda, în calitate de stat care deține Președinția actuală a Uniunii Europene și de Franța, în calitate de țară care deține Președinția Conferinței Părților la Convenția-cadru a Organizației Națiunilor Unite asupra schimbărilor climatice. Evenimentul a urmărit evaluarea impactului acordului istoric privind schimbările climatice obținut la Paris în luna decembrie, precum și discutarea celor mai importante demersuri pe agenda curentă de implementare, la nivel european, a prevederilor Acordului, inclusiv procesul de ratificare.

În cadrul evenimentului, ministrul francez al Ecologiei, Segolene Royal, a menționat principalele priorități până la viitoarea conferință COP 22 din Maroc, solicitând acțiuni concertate atât la nivelul guvernelor, cât și al actorilor non-statali, care sunt angajați într-un mare număr de coaliții voluntare.

"Un calendar de implementare și ratificare a acordului de la Paris a fost propus de directorul general pentru acțiune climatică din DG Climat a Comisiei Europene, Jos Delbeke. Mai multe inițiative din sectorul privat, la nivelul comunităților locale sau Agenției Internaționale pentru Aviație Civilă au fost de asemenea prezentate miniștrilor participanți', se arată în comunicatul ministerului.

Următoarea reuniune va avea loc la sediul Națiunilor Unite de la New York, în data de 22 aprilie, pentru semnarea Acordului de la Paris.

Sursa: Agerpress