Bruxelles detroneaza Londra in topul calatoriilor de Pasti si 1 mai (studiu)

Data publicarii: 15-03-2016 | Economie

Bruxelles este noua destinatie preferata a romanilor care calatoresc de Pasti in afara tarii, detronand Londra, orasul care a ocupat, atat in 2014, cat si in 2015, locul intai in topul calatoriilor pe care le efectueaza romanii in timpul sarbatorilor pascale, conform unui studiu al unei agentii de turism cu vanzare exclusiv online.

Potrivit sursei citate, 9,9% dintre călători au ales Bruxelles-ul ca destinație, față de 9,24% câți au optat pentru capitala Marii Britanii. Conform reprezentanților eSky, această schimbare în obiceiurile de călătorie ale românilor se datorează faptului că în acest an sărbătoarea creștină coincide cu vacanța prelungită de 1 mai, românii preferând vacanțele de tip city break într-o destinație relaxantă.

Topul orașelor preferate de români pentru a-și petrece o minivacanță în perioada 29 aprilie — 8 mai 2016 este completat de Roma (locul 3), ales de 8,91% români, Milano (locul 4) unde vor călători 7,26% dintre aceștia, Madrid, unde vor merge 6,6% (locul 5). Pe lângă răsturnarea de situație din fruntea clasamentului, eSky remarcă și preferințele în creștere ale românilor pentru Viena (5,94%), Paris (4,29%) și München (3,96%), orașe care au ajuns pentru prima dată în clasamentul celor mai populare destinații pentru călătoriile de Paști și 1 mai. Locurile 9 și 10 sunt ocupate de Barcelona (3,96%) și de Veneția (3,63%), a căror popularitate a scăzut față de 2015.

Spre deosebire de 2015, când 99,5% dintre călători au ales destinații din afara țării pentru vacanța din perioada 1-10 mai, anul acesta, ținând cont de faptul că această vacanță se sincronizează cu cea de Paști, s-au înregistrat și călătorii în proporție de 3,96% în sens invers, din Europa către orașele din România, reprezentând românii care se întorc acasă pentru a sărbători alături de familii. Restul românilor, în proporție de 96,03%, au ales în continuare călătoriile peste hotare, alături de persoanele apropiate.

Clasamentul pe țări este condus anul acesta de Italia, la fel ca și anul trecut, 23,10% dintre români urmând să călătorească în orașe precum Florența și Bologna, pe lângă cele deja menționate. Locul 2 este ocupat de Germania, aleasă de 15,51% dintre călători, iar locul 3 este ocupat de Marea Britanie, aleasă în proporție de 11,22% dintre români, urmată de Spania (10,89%) și Belgia (9,90%), pe locurile 4, respectiv 5.

Majoritatea românilor, 85,12%, au optat pentru escapadele de tip city break, călătorii culturale în orașe ale Europei precum Praga, Geneva și Zagreb. Vacanțele în destinații însorite, potrivite pentru plajă, au fost alese de 11,41% dintre călători, cu destinații precum Rhodos, Lisabona, Valencia și Catania. Spiritul aventurier al românilor nu a lipsit nici în acest sezon, 2,07% dintre ei alegând pentru această vacanță destinații transcontinentale precum Phnom Penh (Cambodgia), Guangzhou (China) și Boston (SUA).

Tariful mediu al biletelor de avion a înregistrat anul acesta valoarea de 165 de euro. Pentru cel mai ieftin bilet, către Larnaca, un român a achitat suma de 91 euro, în timp ce pentru cel mai scump, către Guangzhou (China), un călător a plătit 1.174 de euro.

Sursa: Agerpress

Ultimele stiri pe BankNews.ro: