Magazinele Penny Market si XXL Mega Discount au retras produsele de ciocolata 'Crazy Collection'

Data publicarii: 04-04-2016 | Economie

Societatea SC REWE Romania SRL, proprietarul magazinelor Penny Market si XXL Mega Discount, informeaza ca a fost notificata in data de 28 martie 2016, de catre un consumator, care a identificat un corp strain in produsul 'Crazy Collection' si in consecinta a retras in aceeasi zi produsul respectiv din toate magazinele, intr-o cantitate de aproximativ 3.250 de bucati, informeaza un comunicat al societatii remis luni AGERPRES.

De asemenea, SC REWE România precizează că a notificat Autoritatea Națională Sanitara Veterinară și Pentru Siguranța Alimentelor (ANSVA) și totodată a declanșat o rechemare voluntară a produsului 'Crazy Collection' ciocolată cu lapte cu biscuiți cu cacao 300 grame, termen de expirare 12.02.2017, comercializat în magazinele Penny Market și XXL Mega Discount.

Consumatorii care au cumpărat produsul din lotul menționat au fost rugați să nu îl consume și să îl returneze în oricare magazin Penny Market sau XXL Mega Discount, pentru a primi contravaloarea acestuia. Retailerul a anunțat că nu este obligatorie prezentarea bonului fiscal la returnarea produsului.

Consumatorii care doresc mai multe informații pe acest subiect o pot face la telefon: 0800 110 111, apel gratuit din toate rețelele de telefonie din România.

Anterior, autoritățile din România au transmis o notificare în Sistemul de alertă rapidă pentru alimente și furaje al Comisiei Europene (RASFF) cu privire la existența unor bucăți de plastic în bomboanele de ciocolată marca 'Crazy Collection' provenite din Polonia. Notificarea a fost înregistrată în data de 1 aprilie 2016.

Sursa: Agerpress