Mihailovici (Apa Nova Bucuresti): Apa produsa este potabila 110%; este o varianta sa se gaseasca in magazine, deoarece cu 4 bani cumparati 10 litri

Data publicarii: 08-04-2016 | Economie

Seful Apa Nova Bucuresti, Madalin Mihailovici, considera ca apa produsa de societate este potabila "110%" si nu exclude varianta de a vinde bucurestenilor apa potabila imbuteliata, in conditiile in care un litru de apa produs de societate costa 0,004 lei, iar in hipermarketuri apa plata ajunge la un leu pe litru.

"Noi vindem apă bucureștenilor. Este o variantă să se găsească în magazine. Încercăm și vom analiza acest lucru. (...) Vă dau un exemplu: un metru cub de apă în București este 4,13 lei...1.000 de litri de apă. Adică un litru de apă costă 0,004 lei. Un litru de apă plată la hipermarket, nu în magazin, este un leu. Practic, cu 4 bani cumpărați 10 litri de apă plată și vă garantez că apa produsă de Apa Nova este apă potabilă 110%, fără falsă modestie", a precizat vineri Mădălin Mihailovici, într-o conferință de presă, unde a fost servită apă potabilă produsă de societate, îmbuteliată în sticle de 1/2 litri, cu eticheta "LIMPEDE de Apa Nova București".

Acesta a subliniat că societatea are trei stații de potabilizare a apei și una dintre ele, cea de la Crivina, a fost făcută cu o investiție de 50 de milioane de dolari.

" Aici, la stația Crivina se folosește la tratarea apei, în afară de clor, și ozon, în condițiile în care numai marile capitale ale lumii folosesc și ozon. Analizăm simultan 55 de parametri fizico-chimici înainte ca apa să intre în sistem și înainte să introducem clor în apă. Dacă unul din acei 55 de parametri nu este îndeplinit, stațiile de tratare și de potabilizare a apei se opresc automat. Cred că am spus totul aici", a arătat șeful Apa Nova București.

Pentru a deservi apă bucureștenilor, Apa Nova face anual peste 200.000 de analize individuale la câteva mii de eșantioane pe an.

Potrivit datelor furnizate de directorul general al societății, în 2015 Apa Nova București a produs 170 de milioane de metri cubi de apă potabilă pentru bucureșteni "ceea ce ar fi practic o garnitură de tren cu vagoane cisterne cu o lungime de 24.000 de kilometri, mai mult de jumătate din lungimea Ecuatorului, și a evacuat prin rețeaua de canalizare și epurat prin stația de la Glina 309 milioane metri cubi de apă — ar fi o garnitură de tren cu lungimea de 42.500 kilometri, adică am depășit Ecuatorul cu încă 2.500 km".

Sursa: Agerpress