Egiptul si Arabia Saudita isi extind legaturile comerciale prin construirea podului peste Marea Rosie

Data publicarii: 08-04-2016 | Economie

Egiptul si Arabia Saudita vor construi un pod peste Marea Rosie care va lega cele doua tari, au anuntat vineri regele Salman al Arabiei Saudite si presedintele egiptean Abdel-Fattah al-Sisi, intr-o conferinta de presa comuna, transmit Xinhua si BBC.

Podul va fi numit după regele Salman, a declarat Abdel-Fattah al-Sisi, în timp ce regele Arabiei Saudite a afirmat că această construcție va sprijini comerțul între cei doi aliați.

Arabia Saudită l-a sprijinit puternic pe Abdel-Fattah al-Sisi, după protestele de masă din 2013, care au dus la izgonirea președintelui Mohamed Morsi după doar un an în fruntea țării. Arabia Saudită a pompat miliarde de dolari sub formă de ajutor financiar și investiții în Egipt.

Un pod peste Marea Roșie care să lege Egiptul și Arabia Saudită a mai fost propus de câteva ori până acum, dar proiectul a eșuat.

Regele Salman al Arabiei Saudite a sosit joi în Egipt pentru o vizită de cinci zile, în cursul căreia cei doi aliați ar urma să semneze patru acorduri de finanțare în valoare de aproximativ 22 miliarde de dolari.

Sursa: Agerpress