Seful Volkswagen propune reducerea cu o treime a bonusurilor destinate principalilor directori

Data publicarii: 11-04-2016 | Economie

Brandul Volkswagen ia in considerare daca va acorda bonusuri de milioane de euro principalilor directori, in pofida scandalului manipularii emisiilor poluante care obliga VW sa scada costurile la nivelul intregului grup, transmit Deutsche Welle si Reuters.

Conform publicației germane Bild am Sonntag, directorul general Matthias Muller va sugera luni, la reuniunea comisiei care stabilește ordinea de zi a Consiliului de Administrație, reducerea voluntară a bonusurilor, cu 30%. Reprezentanții grupului german nu au comentat informațiile apărute în Bild am Sonntag.

Reuniunea de luni ar urma să pregătească ședința Consiliului de Administrație din 28 aprilie, la care vor fi prezentate rezultatele financiare pe 2015 și acordarea bonusurilor.

Propunerea vine după ce unul dintre acționarii majoritari, landul Saxonia Inferioară, a criticat recent planurile VW de a plăti bonusuri principalilor directori, într-o perioadă în care se reduc costurile din cauza scandalului emisiilor.

Sindicatele sunt îngrijorate că aceste reduceri de costuri vor avea ca rezultat concedieri masive la fabricile companiei.

Luna trecută, Volkswagen, cel mai mare producător auto european, a decis să accelereze un program de reducere a costurilor la divizia VW, principala marcă a grupului Volkswagen, precizând că a identificat aproximativ 3.000 de locuri de muncă ce urmează să fie desființate în Germania pentru a face față costurilor generate de scandalul manipulării emisiilor poluante. O serie de directori și lideri sindicali de la marca VW au anunțat că acei aproximativ 100.000 de angajați ai acestei divizii vor primi un bonus pentru 2015, dar că acesta va fi mai mic decât cel de 5.900 de euro acordat pentru rezultatele din anul 2014.

Volkswagen face obiectul unor investigații în mai multe țări, după ce a recunoscut că, în perioada 2005 — 2015, a echipat 11 milioane de vehicule vândute la nivel mondial cu un soft care falsifică rezultatele testelor antipoluare ale motoarelor diesel.

Portofoliul Volkswagen este format din 12 mărci, printre care automobilele VW, Lamborghini, Skoda, Seat, Bentley, Audi și Bugatti, dar și camioanele MAN și Scania.

Sursa: Agerpress

Ultimele stiri pe BankNews.ro: