Danescu (ARB): Bancile din Romania se bucura de increderea a 10 milioane de clienti deponenti, desi perceptia este negativa

Data publicarii: Astazi, 20-04-2016 | Economie

Societatea romaneasca inregistreaza o diferenta intre perceptie si realitate in privinta bancilor, iar perceptia negativa poate afecta finantarea economiei, avand in vedere ca aceasta este asigurata in proportie de peste 90% de catre banci, sustine presedintele executiv al Asociatiei Romane a Bancilor (ARB), Florin Danescu.

"Percepția despre bănci poate aduce un element puternic negativ, dat fiind că cele 37 de bănci existente asigură peste 90% din finanțarea necesară în economie, iar această finanțare poate suferi dacă nu există încredere. (...) În realitate, băncile din România se bucură de încrederea a 10 milioane de clienți deponenți", a afirmat Dănescu.

Institutul Bancar Român (IBR), împreună cu fondatorii săi, Banca Națională a României (BNR) și Asociația Română a Băncilor (ARB), dar și cu Banca Transilvania (BT), au lansat miercuri programul de educație financiară "Atelierele IQ Bancar pentru Liceeni'.

Potrivit organizatorilor, proiectul va fi implementat gratuit, cu sprijinul comunității bancare și de afaceri și vor fi susținute de experți în domeniu, oferind adolescenților oportunitatea de a înțelege și utiliza conceptele și noțiunile fundamentale financiar-bancare necesare dezvoltării unor competențe esențiale pentru carieră și viață.

Temele propuse pentru ateliere vor aborda, în principal, subiecte economice și financiar — bancare, dar și de educație antreprenorială și orientare profesională. Tinerii vor beneficia de întâlniri cu profesioniști cu reputație și expertiză din sistemul financiar-bancar, training-uri și workshop-uri specializate, certificate de participare, burse de studiu acordate de Institutul Bancar Român și Banca Transilvania.

La primul atelier IQ bancar, cu tema "Bugetul Personal și Valoarea Banilor", au confirmat participarea circa 400 de tineri (clasele XI-XII) din 14 licee de elită bucureștene, iar organizatorii își propun extinderea proiectului la nivel național.

Sursa: Agerpress