Constructorii auto germani vor rechema la service 630.000 de automobile in Europa

Data publicarii: 22-04-2016 | Economie

Un numar de aproximativ 630.000 de automobile produse de constructorii auto germani Porsche, Volkswagen Opel, Audi si Mercedes urmeaza sa fie rechemate la service in Europa pentru rezolvarea unei probleme la sistemul software care gestioneaza emisiile poluante, a declarat vineri un oficial guvernamental german, informeaza Reuters si AFP.

Rechemarea la service are drept obiectiv eliminarea unei portițe legale care permite producătorilor auto să modifice sistemele care gestionează emisiile poluante în anumite circumstanțe, astfel ca în viitor să fie garantate nivele reduse de poluare, a precizat oficialul guvernamental sub protecția anonimatului.

Măsura este o consecință a anchetei de amploare demarată de autoritățile germane după izbucnirea scandalului Dieselgate de la Volkswagen. După ce acest producător a recunoscut că, în perioada 2005 — 2015, a echipat 11 milioane de vehicule vândute la nivel mondial cu un soft care falsifică rezultatele testelor antipoluare ale motoarelor diesel, guvernul german a ordonat efectuarea de teste de emisii la toatele modelele de autovehicule aflate în prezent în circulație în Germania. Testele au fost efectuate în cursul ultimelor luni iar rezultatele ar urma să fie comunicate vineri de Ministerul german al Transporturilor.

Sursa: Agerpress