Ministrul Muncii i-a asigurat pe tinerii care au beneficiat de protectie speciala ca ii va ajuta cu eliberarea buletinelor

Data publicarii: 25-04-2016 | Economie

Ministrul Muncii, Dragos Pislaru, i-a asigurat pe tinerii care au beneficiat de protectie speciala ca va fi gasita o solutie in ceea ce priveste eliberarea cartilor de identitate, potrivit unui comunicat de presa al institutiei remis, luni, AGERPRES.

'Ministrul Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice, Dragoș Pîslaru, și președintele Autorității Naționale pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție, Gabriela Coman, s-au întâlnit, astăzi, 25 aprilie 2016, la sediul Guvernului, cu o delegație a tinerilor care au beneficiat de sistemul de protecție specială. Dificultățile cu care se confruntă aceștia după ce părăsesc sistemul de protecție a copilului, mai precis lipsa unei locuințe și imposibilitatea obținerii unei noi cărți de identitate, precum și lipsa locurilor de muncă au fost principalele teme abordate în cadrul discuțiilor', se arată în comunicat.

Potrivit sursei citate, Pîslaru i-a asigurat pe tineri că vor face parte din grupurile țintă prioritare vizate în cadrul intervențiilor Programului Operațional Capital Uman (POCU) privind tinerii NEETs (tineri care nu urmează niciun program de educație, formare și nici nu au un loc de muncă — n. r.) și că, în perioada imediat următoare, va fi demarată o acțiune de identificare a tinerilor din sistemul de protecție specială eligibili prin program.

'De asemenea, va fi găsită o soluție pentru rezolvarea dificultăților cu care aceștia se confruntă atunci când trebuie să li se elibereze o nouă carte de identitate, în condițiile în care primesc primul document de acest tip la domiciliul persoanei sau familiei care îi are în grijă ori al serviciului social în care sunt protejați până la majorat', menționează Ministerul Muncii.

Sursa: Agerpress