OECD: Brexit-ul ar provoca britanicilor pierderea salariului pe o luna pana in 2020

Data publicarii: 27-04-2016 | Economie

Iesirea Marii Britanii din Uniunea Europeana ar insemna pentru un britanic obisnuit pierderea unei sume echivalente cu salariul pe o luna pana in 2020, se arata intr-un raport ce urmeaza a fi publicat miercuri seara de Organizatia pentru Cooperare si Dezvoltare Economica (OECD), citat de postul de radio BBC.

Britanicii se vor pronunța pe 23 iunie, într-un referendum, cu privire la oportunitatea părăsirii Uniunii Europene de către Marea Britanie, una dintre cele mai importante decizii ale țării în ultimele decenii.

Secretarul general al OECD, Angel Gurria, a declarat într-un interviu pentru BBC că ieșirea din Uniunea Europeană ar fi o decizie greșită pentru Marea Britanie. "Am făcut mai multe calcule și am ajuns la concluzia că Brexit este o taxă...Este echivalent cu pierderea echivalentului salariului pe o lună în decurs de patru ani și aceasta este o pierdere consistentă", a spus Angel Gurria.

Potrivit celui mai recent sondaj de opinie, publicat miercuri de institutul de sondare a opiniei publice ICM, campania pentru ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană are un avans mic față de cea pentru rămânerea în cadrul blocului comunitar. Aproximativ 46% dintre alegători s-au pronunțat în favoarea așa-numitului Brexit, față de cei 44% care cred că Marea Britanie ar trebui să rămână în UE, nefiind luați în considerare alegătorii indeciși, se arată în sondajul ICM.

Sondajul online, efectuat între 22 aprilie și 24 aprilie, a fost realizat în cursul vizitei în Marea Britanie a președintelui SUA Barack Obama, care a cerut țării să susțină apartenența la UE în cadrul referendumului ce va avea loc la 23 iunie.

Înființată în anul 1961, OECD joacă un rol de consiliere pentru guvernele țărilor puternic dezvoltate, în materie de politică economică, socială și de guvernare. Cele 34 de state membre OECD dețin împreună aproximativ 60% din economia mondială, 70% din comerțul mondial și 20% din populația lumii.

Sursa: Agerpress