Ministerul Economiei primeste la registratura dosarele candidatilor pentru bursele anului universitar 2016-2017

Data publicarii: 29-04-2016 | Economie

Ministerul Economiei, Comertului si Relatiilor cu Mediul de Afaceri (MECRMA) primeste, incepand cu 1 mai, dosarele candidatilor pentru bursele acordate de statul roman pentru anul universitar 2016-2017, se arata intr-un anunt publicat pe site-ul institutiei.

Potrivit ministerului, este vorba de 40 de burse pentru studii universitare și postuniversitare în România, prin concurs de dosare organizat pe baza reglementărilor în vigoare.

"Acestea se adresează cetățenilor străini care provin din toate statele lumii, cu excepția statelor membre UE. Au prioritate cetățenii proveniți din state nemembre UE cu care România nu are perfectate documente de colaborare culturală și educațională. Cetățenii străini de origine română și cei aparținând comunităților istorice românești din proximitate beneficiază de alte programe de burse", menționează sursa citată.

În scopul promovării limbii și a culturii românești în rândul cetățenilor străini, Ministerului Educației Naționale și Cercetării Științifice a decis ca beneficiarii burselor acordate de statul român să studieze doar în limba română. Pentru candidații care nu cunosc limba română se acordă un an pregătitor suplimentar pentru studiul limbii române. Studenții care declară că au cunoștințe de limba română trebuie să susțină un examen de limbă română organizat de instituțiile de învățământ superior.

"Vor fi promovate, cu prioritate, solicitările candidaților care doresc să studieze științe economice și de afaceri, științe agricole, studii tehnice, petrol și gaze, medicină. Solicitările care vizează alte domenii nu vor fi respinse", mai spune Ministerul Economiei.

Bursa obținută, incluzând anul pregătitor acolo unde este cazul, constă în acoperirea taxelor de școlarizare, acoperirea cheltuielilor de cazare (cazarea va fi asigurată în măsura locurilor disponibile, în căminele studențești, conform regulamentelor unităților de învățământ superior) și acordarea unui ajutor financiar, conform legislației în vigoare.

Sursa: Agerpress