Burcea (ANAT): Preturile speciale vor aduce peste 100.000 de romani in Antalya; sejururi de la 300 euro la hoteluri de 5 stele

Data publicarii: 10-05-2016 | Economie

Trimisul special al AGERPRES, Carmen Marinescu, transmite: Reducerile de pana la 500 de euro pe sejur la un hotel de 5 stele, oferite de hotelierii turci, vor atrage in acest an peste 100.000 de romani in vacanta in Antalya, a declarat Alin Burcea, prim-vicepresedintele asociatiei patronale din turism ANAT.

"Pe charterele din luna mai estimăm că vor ajunge în Antalya între 8.000 și 10.000 de români. Din cauza lipsei turiștilor ruși, hotelierii turci au scăzut mult prețurile, mai ales la hotelurile de 5 stele de lux. Românii sunt așteptați în Antalya deoarece sunt considerați turiști care știu să aprecieze condițiile oferite. Majoritatea turiștilor români care aleg Antalya sunt familii cu unu, doi, copii, cu venituri peste medie. Anul acesta, oferta pleacă de la 300 de euro de persoană pentru un sejur la un hotel standard din Antalya", a precizat Alin Burcea.

Pentru luna mai, oficialii ANAT apreciază că majoritatea românilor își vor petrece vacanța la hoteluri de 5 stele.

Alin Burcea a arătat că, în ultimii 15 ani, multe hoteluri au scăzut tarifele chiar și cu 30%. În plus, autoritățile turce acordă o serie de facilități operatorilor din turism în acest an, în special agențiilor turce care aduc turiști.

"Antalya, și Turcia în general, este o destinație în care securitatea este o prioritate națională. În Turcia întotdeauna turiștii vor avea securitate maximă. Resorturile au pază proprie, dar asta este de mai mulți ani, însă în acest an măsurile au fost suplimentate. Nu poți intra într-un hotel decât dacă ești cazat acolo. Turcia a dezvoltat cel mai bine turismul de all inclusive, cu cluburi proprii. Majoritatea hotelurilor sunt niște cluburi foarte mari care îți oferă toate serviciile cu care ești obișnuit, iar securitatea se asigură mult mai ușor", a precizat Dan Goicea, președintele Consiliului Regional București-Ilfov din cadrul ANAT.

Antalya, zonă în sudul Turciei, situată la poalele munților Taurus, pe litoralul Mării Mediterane, atrage anual circa 3,5 milioane turiști din întreaga lume, majoritatea din Europa. Turiștii interesați de istorie se pot bucura de numeroasele sit-uri arheologice. Cei sportivi, în căutare de activități sportive și de aventură, beneficiază de o gamă largă de activități sportive și nautice. Majoritatea resorturilor de 5 stele oferă terenuri de golf și de tenis, la cele mai înalte standarde.

Sursa: Agerpress