UE va investiga planurile Deutsche Telekom de modernizare a retelei sale de cabluri

Data publicarii: 10-05-2016 | Economie

Comisia Europeana a demarat marti o investigatie amanuntita asupra deciziei Autoritatii de reglementare a telecomunicatiilor din Germania (BNetzA) de a permite grupului Deutsche Telekom sa-si modernizeze reteaua de cabluri pe fondul ingrijorarilor ca astfel va fi afectata concurenta, informeaza Reuters.

În luna noiembrie a anului trecut, BNetzA a aprobat planul Deutsche Telekom de a utiliza o tehnologie denumită vectoring pentru a dubla lățimea de bandă a actualelor cabluri de cupru și a permite astfel o viteză de transfer a datelor de până la 100 Mbps.

Executivul comunitar subliniază că acest plan pare să aibă un efect de "restricționare considerabilă a operatorilor alternativi" și, de aceea, intenționează să discute acest lucru cu Autoritatea germană de reglementare în următoarele trei luni. Investigația va stabili dacă pot fi găsite soluții mai adecvate pentru a proteja concurența și viitoarele investiții și în paralel care să permită modernizarea rețelelor.

"Obiectivul nostru este să permitem atât modernizarea rețelelor cât și acces de calitate ridicată pentru competitori. Pentru aceasta, avem nevoie de garanții suficiente pentru a proteja o competiție sustenabilă și să creăm stimulent pentru investiții în rețelele viitoare", a declarat comisarul pentru economie digitală și societate digitală, Gunther Oettinger.

Potrivit celui mai recent raport anual al Deutsche Telekom, la finele anului trecut compania avea 29,8 milioane linii fixe în Europa, dintre care 20,8 milioane în Germania. De asemenea, la finele anului trecut Deutsche Telekom avea 17,4 milioane conexiuni broadband în Europa.

Telekom România este un brand care aparține Deutsche Telekom, una dintre companiile de top la nivel mondial, cu peste 142 milioane de clienți pentru servicii mobile, 31 milioane de linii fixe și peste 17 milioane linii broadband (la 31 decembrie 2013). Grupul german a generat venituri de 60,1 miliarde euro, în anul financiar 2013, mai mult de jumătate din această valoare în afara Germaniei.

Sursa: Agerpress

Ultimele stiri pe BankNews.ro: