Romanii prefera hotelurile de categorie superioara pentru vacante, dar nu si in cazul city-break-urilor (analiza)

Data publicarii: 11-05-2016 | Economie

Romanii sunt tot mai interesati de city-break-uri, iar destinatiile de top sunt Roma, Barcelona, Milano, Venetia si Londra, potrivit unei analize de piata realizata de o agentie de turism online.

Din aceeași analiză, remisă miercuri AGERPRES, a reieșit că Cipru, Dubai, Malta, Costa del Sol și Sardinia sunt destinațiile preferate ale românilor, când vine vorba de vacanțele la plajă.

"Românii sunt călători inteligenți, caută cel mai bun raport hotel/preț. Pentru vacanțele de vară, la plajă, aleg de obicei un hotel cu un standard mai ridicat, însă pentru city-break-uri se îndreaptă către hoteluri de 3 stele. Pe de altă parte, în ceea ce privește distanța între data rezervării și a călătoriei, românii tind să-și rezerve vacanțele destul de aproape de data de plecare", a declarat Jŕnos Barits, Managing Director Wizz Tours, agenția care a realizat studiul.

De obicei, românii care aleg city-break-urile călătoresc în cuplu, preferă hotelurile de 3 stele, iar valoarea medie a rezervării este de 530 de euro. Pe de altă parte, cei care aleg vacanțele la plajă optează pentru un hotel de categorie mai ridicată decât în cazul city-break-urilor, iar durata medie a șederii lor este de șase zile. În acest caz e vorba, de cele mai multe ori, de grupuri alcătuite din trei persoane, iar valoarea medie a pachetului de călătorie este de 760 de euro.

Și călătoriile spre România sunt în creștere, numărul rezervărilor pe site-ul agenției de turism fiind în primele 4 luni cu 45% mai mare față de aceeași perioadă din 2015. Cei mai mulți turiști provin din Germania, Israel, Italia, Suedia și Marea Britanie. Traficul de călători dinspre Peninsula Scandinavă crește, la rândul său, cu rapiditate, datorită dezvoltării recente a rutelor Wizz Air.

Sursa: Agerpress