Normele de aplicare pentru pachetul de legi privind achizitiile publice au fost transmise la Guvern

Data publicarii: 11-05-2016 | Economie

Normele de aplicare pentru pachetul de legi privind achizitiile publice a fost transmis miercuri la Secretariatul General al Guvernului, a declarat presedintele Agentiei Nationale pentru Achizitii Publice, Bogdan Puscas.

"Am încercat, prin acest nou pachet legislativ al achizițiilor publice, să oferim o reglementare specifică mult mai bună. Astăzi, am transmis către Secretariatul General al Guvernului, pentru o primă lectură în Guvern, normele de aplicare ale acestor legi. Ne-am gândit la principiul unei mai bune folosiri a banului public similară cu aceea a banilor proprii în găsirea unui raport optim calitate-preț", a spus Pușcaș, într-o conferință de presă.

Potrivit acestuia, pentru determinarea ofertei celei mai avantajoase din punct de vedere economic, prin noul pachet se aplică unul dintre următoarele criterii de atribuire: prețul cel mai scăzut, costul cel mai scăzut, cel mai bun raport calitate-preț, cel mai bun raport calitate-cost.

În plus, el a precizat că, pentru a facilita accesul IMM-urilor, prin noile legi se vor utiliza reguli de împărțire pe loturi a contractului de achiziție publică.

Potrivit ANAP, autoritățile contractante vor trebui să justifice decizia de a nu recurge la atribuirea contractului pe loturi.

Sursa: Agerpress