Negritoiu: Piata RCA din Romania este cu 20 de ani in urma celei germane

Data publicarii: 12-05-2016 | Economie

Piata RCA din Romania, asa cum arata astazi, este cu 20 de ani in urma celei germane, acolo lucrurile fiind mai "asezate", a declarat, joi, intr-o conferinta de presa, presedintele Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF), Misu Negritoiu.

"Piața de RCA se bazează foarte mult pe dezvoltarea pieței de tranzacții pe bază de date, pe informații de piață, pe maturizarea pieței. În România nu sunt evaluate suficient. România, așa cum arată piața astăzi, este o piață în dezvoltare, e diferență de 20 de ani de piața Germaniei. Acolo lucrurile sunt mult mai așezate. Operațional, ei sunt mult mai stabili", a spus Negrițoiu.

El este de părere că nu ar trebui să mai crească primele RCA în perioada următoare, așa cum s-a întâmplat în 2015 și în primul trimestru din acest an.

"Suntem destul de stabili, nu ar trebui să mai avem creșteri de prime așa cum am avut anul trecut sau în primul trimestru al anului 2016 și încercăm să dezvoltăm sistemele de operaționalizare, de colectare de date, de procesare de date și informare. Sunt lucruri pe care societățile nu pot să le facă din sistem pentru că nu sunt suficient de dezvoltate", a mai afirmat oficialul ASF.

Sursa: Agerpress